Waarom is mijn paard eigenwijs?

Je paard doet de ene dag een oefening met twee vingers in zijn neus en de volgende dag lijkt het of hij het ineens niet meer begrijpt. Je probeert het nog een keer en wellicht word je zelfs een beetje geïrriteerd.

 

Maar weet jij zeker dat dit eigenwijs gedrag is ?

of zou het toch vanuit zijn lichaam kunnen komen ?

Zodra ik begin met het fijt dat 60% van het paard uit spieren bestaat zal je misschien denken: "ja ja, veel kan uit het lichaam komen dat weet ik wel" maar toch wil ik het blijven benadrukken omdat het goede lichaamsgebruik van een paard nog steeds zoveel onderschat wordt. En niet alleen door

                                                                        ruiters, maar ook door dierenartsen en zelfs door                                                                             trainers!  

 

 

Waarom begin ik er nu ook mee? Omdat ik je graag wilt laten nadenken. Je paard kan echt wel eigenwijs zijn, maar waardoor komt dat? Jij zelf wordt toch ook niet zomaar uit het niets eigenwijs? Daar heb jij ook zo je eigen redenen voor.

 

Waarom wordt jouw paard eigenwijs? wat zijn zijn redenen? 

Voorbeelden van redenen kunnen zijn dat hij buiten in de wei heeft gestaan en erg onrustig is door een tractor of iets anders wat is gebeurd.

 

Maar het kan ook zomaar zijn dat hij tijdens het opstaan na het rollen of slapen in de box een spiertje heeft verrekt waar hij nu wat last van heeft.

 

 

Een blokkade in de spieren is vaak nog de grootste rede van eigenwijsheid.

 

 

Een blokkade in de spier kan er ineens zijn maar in de meeste gevallen bouwt dit langzaam op. Hierdoor kan het dus zijn dat je de ene dag er nog niets van merkt maar dat het de andere dag ineens duidelijk aanwezig is.

 

 

Ga op zoek naar de rede van zijn eigenwijsheid en pas je training er op aan. Wilde je krachttraining doen maar je paard lijkt daar moeite mee te hebben? Maak er dan een souplesse training van. Zonder ontspanning en souplesse ga je toch geen kracht ontwikkelen dus maak gebruik van de situatie en leg je focus op een ander onderdeel.

Merk je dat hij echt moeite heeft met een oefening? Trek dan aan de bel en wacht niet tot de blokkade een blessure wordt, want dan ben je verder van huis.


Reactie schrijven

Commentaren: 0