3 redenen om je paard WEL te laten masseren

 

Massage voor je paard ken je vast wel. Maar als je dit artikel leest is de kans groot dat je nog twijfelt of het wel nuttig is om jouw paard te laten masseren. Als je paardenmassage niet kent, of een slechte eerste indruk heb gehad, is dat ook helemaal niet gek. En ten tweede je laat ook niet zomaar iedereen aan je paard zitten toch?

 

Juist omdat je twijfelt heb ik dit artikel geschreven. In dit artikel geef ik je 3 redenen om je paard wel te laten masseren. En dat is puur gedaan omdat ik JOU en je paard wilt ondersteunen bij wat je doet en waar je tegenaan loopt.  

 

 

Rede 1 om je paard te laten masseren is omdat het je inzicht geeft over de spiergezondheid van je paard. Je komt te weten of je paard geen blokkades in het lichaam heeft en je krijgt zo nodig een verklaring van bepaald gedrag dat je paard vertoont. Denk hierbij aan takt fouten, hoofdschudden, moeite met aangalopperen, onbalans enzovoort.

 

Rede 2 om je paard te laten masseren is omdat het je paard in topvorm brengt / houd.  

Heb je een sportpaard ? dan zorgt massage ervoor dat je paard in topvorm blijft, hij optimaal en vrij kan bewegen, en dat er geen kleine blokkade jullie in de weg staat. Ook de kans op een blessure wordt geminimaliseerd.

 

Heeft je paard een blessure of loopt hij niet optimaal ? Dan kan een massage er voor zorgen dat je paard weer in topvorm terug komt. De eventuele aanwezige blokkades worden opgelost waardoor je paard weer de volle bewegingsvrijheid en kracht krijgt die hij nodig heeft om fijn en soepel te kunnen bewegen.

 

 

Rede 3 om je paard te laten masseren is omdat het je paard de ontspanning geeft die hij verdient. Je paard doet goed zijn best voor jou. Wat is dan een lekkerdere beloning dan een fijne ontspannende massage. Massage is niet alleen goed voor het lichaam maar ook voor je paard zijn koppie. Tijdens de massage komen verschillende lichaamseigen stoffen vrij waardoor je paard lekker ontspant en zich suffig gaat voelen. Als je ooit zelf een massage hebt gehad herken je dit gevoel vast wel. Niet alleen sportpaarden of recreatie paarden vinden dit gevoel heerlijk maar ook oudere paarden genieten er enorm van.  Ze gaan vaak smakken, gapen en zelfs plassen van pure ontspanning.

 

 

 

Twijfel je nog? Of ben je benieuwd wat ik voor jouw paard kan betekenen?

Stuur me even een berichtje en dan kunnen we even samen sparren !

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Reactie schrijven

Commentaren: 0