Herkenbaar? Mijn paard is een dieseltje…


 

 

 

Mijn paard is een dieseltje. Hij moet altijd even op gang komen. Misschien zeg je het wel zelf, en anders is de kans groot dat iemand in je omgeving dit zegt. Maar hoe komt het nou dat het ene paard geen moeite heeft met opstarten en de ander wel ?

 

 

 

Opstartproblemen zijn niet normaal !

 

Veel ruiters schuiven de opstartproblemen weg onder het mom dat het normaal is en bij het paard hoort. Ik wil echt benadrukken dat opstartproblemen niet normaal zijn. Een gezond en fit paard (zonder artrose) hoort zonder beperkingen te kunnen bewegen. Wanneer dit niet het geval is, is er in 90% van alle gevallen een blokkade in het lichaam aanwezig wat het paard beperkt. De overige 10% paarden hebben last van een werkknopje dat even geactiveerd moet worden ☺

 

 

 

Spierstijfheid verklaard

 

Spierstijfheid aan het begin van je training is een teken van een verminderde doorbloeding en veerbaarheid in de spieren en de bindweefselplaten (fascie) er omheen. Dit kan ontstaan door te zware trainingen, beschadigingen in de spier of verklevingen tussen de fascie en de spieren. Zodra je paard opwarmt zal hij steeds makkelijker gaan bewegen omdat de doorbloeding verbeterd. Zo merk je wellicht dat het in de winter erger is dan in de zomer. Wanneer de paarden verder in de training worden geanalyseerd zien we dat het paard makkelijker beweegt dan in het begin van de training, maar toch nog steeds beperkt zijn in bepaalde oefeningen. Hierbij kun je denken aan moeite met schakelingen, overgangen of kleine voltes

 

 

 

De oplossing is heel simpel

 

De eerste stap is op zoek gaan naar de oorzaak van de opstartproblemen zodat het “probleem” bij de kern aangepakt kan worden. Door de blokkades in het lichaam op te sporen en op te lossen zorgen we voor een optimale spiergezondheid. Massagetherapie wordt ingezet om de blokkades op te heffen en zodra de spanningen in de spieren zijn geneutraliseerd kun je met gerichte oefeningen aan de gang om de spieren soepel te houden.

 

 

 

Wil je weten wat ik voor je paard kan betekenen?

Klik dan hier en neem vrijblijvend contact met me op.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0