Nieuwe inzichten

 

Dat training voor het grootste deel bepalend is voor het behoud van het paardenlichaam weten we. En dat wij als eigenaren, en instructeurs er alles aan doen om het goede te doen en het optimale uit ons paard te halen is ook eigenlijk vanzelfsprekend.

 

 

 

En toch lopen we allemaal wel eens tegen dat

 

moment aan dat je compleet vastloopt.

 

 

 

Je hebt al heel veel gedaan om het te verbeteren, om het eens op een andere manier te doen, en toch krijg je je paard niet zo happy en fijn zoals je zou willen.

 

En dit gebeurd ook wel eens bij mij zelf als masseur. Ik heb het paard van vandaag al meerdere keren nagekeken, behandeld, oefeningen meegegeven, en toch kregen we hem niet waar we hem wilde hebben.

 

 

 

Tot vandaag. Vandaag kwamen er nieuwe inzichten los

waarmee we (hopelijk) grote stappen kunnen zetten.

 

 

 

Wat belangrijk is wanneer je vast loopt om eens uit je vaste patronen te stappen. Je open stellen voor andere inzichten en ook je vragen te delen met een ander. Hoe eng dat ook kan zijn.

 

Vandaag heb ik bij dit paard gekeken naar de training. De instructrice die hem wekelijks rijd, reed ook vandaag. Ook zij liep tegen dezelfde zaken aan als ik tijdens de behandelingen.

 

Door te kijken naar haar training kon ik mooi zien hoe het paard bewoog, hoe hij reageerde op hulpen en hoe hij zich gedroeg tijdens bepaalde oefeningen. Het aandachtspunt werd al snel zichtbaar.

 

Ik vroeg haar de oefening net anders uit te voeren, om uit de comfort zone te stappen. Lastig, maar met direct resultaat.

 

Soms moet je de focus even tijdelijk verschuiven naar enkel het aandachtspunt om daadwerkelijk resultaat te bereiken en later alle puzzelstukjes weer aan elkaar te verbinden.

 

Door samen te kijken, te voelen, te analyseren en te praten komen we verder !

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0