28. januari 2019
Wanneer het paard duidelijk een probleem heeft kunnen we 2 a 3 uur masseren om het gehele lichaam aan te pakken, maar voor het paard is de tijd te lang om geduldig te blijven staan en daarnaast ontregel je heel het lichaam waardoor veel te veel onbalans ontstaat.

08. oktober 2018
De paardenwereld kan soms een harde wereld zijn. Iedereen heeft idolen en daardoor gaat ook een grote groep mensen zich vergelijken met zichzelf of zo hun best doen om beter uit te komen dan de ander. Bij ons als therapeuten is dat eigenlijk het zelfde verhaal, en dat vind ik op zijn zachts gezegd heel naar. Want in mijn visie bestaan er helemaal geen concurrenten.

07. augustus 2018
Mijn paard is een dieseltje. Hij moet altijd even op gang komen. Misschien zeg je het wel zelf, en anders is de kans groot dat iemand in je omgeving dit zegt. Maar hoe komt het nou dat het ene paard geen moeite heeft met opstarten en de ander wel ?

16. juli 2018
De zomer is flink aan de gang in Nederland. Dit maakt het extra belangrijk om je paard goed in de gaten te houden en extra zorg aan te bieden. Hoelang kun je het beste koelen en wat kun je nog meer doen?

13. juli 2018
Twijfel jij of ken jij iemand die twijfelt om zijn of haar paard te laten masseren? Als je paardenmassage niet kent, of een slechte eerste indruk heb gehad, is dat ook helemaal niet gek. En ten tweede je laat ook niet zomaar iedereen aan je paard zitten toch? In dit artikel geef ik je 3 redenen om je paard wel te laten masseren.

12. juli 2018
Je paard doet de ene dag een oefening met twee vingers in zijn neus en de volgende dag lijkt het of hij het ineens niet meer begrijpt. Je probeert het nog een keer en wellicht word je zelfs een beetje geïrriteerd. Maar weet jij zeker dat dit eigenwijs gedrag is ? of zou het toch vanuit zijn lichaam kunnen komen ?

03. juli 2018
Een peesblessure, iedere ruiter weet helaas wel wat dit is. Een lange tijd alleen maar stappen. Een paard dat nog net niet (of in sommige gevallen wel) boven je uit springt van de opgebouwde energie. Onzekerheid. Weer opnieuw een scan in de hoop dat het verbeterd is, en vervolgens het hele revalidatie traject om opnieuw kracht en conditie op te bouwen. Je bent er dus een hele lange tijd tussenuit voor je eindelijk weer aan de slag kunt. En toch kan je die blessuretijd verkorten. Echt ? ja echt...

23. april 2018
Gelukkig zijn veel van jullie ook van mening dat instappen erg belangrijk is voor je paard. In dit artikel staan de belangrijkste redenen om goed in te stappen maar ook de gevaren die om de hoek kijken wanneer je niet of te kort instapt !

16. april 2018
Overcompensatie, een woord waar heel veel mensen ondertussen van heb gehoord. Hoe zit dat met overcompensatie? lees verder!

09. april 2018
De eerste dag van de gratis controle dagen in de Hoeksche Waard zit er alweer op! Een dag met oude en nieuwe gezichten en een dag waarin weer duidelijk wordt dat de spanningen in het lichaam van een paard niet altijd de schuld van de ruiter is.