Mijn lessen staan bekend als ware Eye opener

Durf jij je open te stellen voor een frisse blik?

Trainen met de juiste hoeveelheid aanspanning en ontspanning is voor veel paarden een enorme uitdaging. Het zijn vaak de kleine details die het verschil maken en daar draaien mijn lessen om !


Waar liggen de aandachtspunten ? 

Daar beginnen we de training mee. Want door te weten welk deel je paard nog te veel aanspant, kunnen we gericht aan de slag om de balans terug te brengen in het lichaam. Ook jijzelf als ruiter komt aan bod. Jij bent immers de trainer van je paard dus jij moet erg goed leren voelen wanneer er wat onder je gebeurd.


Lessen volgens de paardengymnastiek

De meeste instructeurs zijn prestatiegericht. Ik wil niet zeggen dat ik dat niet ben, maar ik ben van mening dat je paard soepel door zijn lijf moet bewegen voor hij een prestatie kan leveren. Zo bestaan iedere oefening uit diverse onderdelen. Als 1 van die onderdelen niet optimaal is, kunnen we de oefening 100x herhalen, maar eigenlijk moeten we dat ene onderdeeltje verbeteren, snap je me?

 

Mijn lessen hebben dus de focus op het lichaamsgebruik en balans van het paardenlichaam. Dat is jouw basis, ongeacht of je nu topsport rijd of recreatief. Een goed lichaam beweegt fijner en verkleint de kans op blessures !


Wat anderen van de lessen vinden:

~~Claudia~~

Nog steeds les ik met veel plezier. Voor mij zijn het kleine dingetjes maar voor het paard zijn ze zo cruciaal. Larissa legt veel uit en het is super ontspannend lessen bij haar.

~~Celine~~

Ik ben nu 3 maanden onder begeleiding met privéles bij Larissa. en ik heb nu al zoveel stappen vooruit gemaakt. één jaar geleden begonnen op de manege maar toch had ik het gevoel dat ik niet alles goed leerde daar. Nu hebben we een duidelijk lesplan met ieder maand aandacht voor een bepaald thema en dat werkt erg prettig. Ik merk goed het verschil tussen de lessen op de manege en de lessen nu. Daarnaast vindt ik Larissa een hele fijne instructrice !

~~Julia~~

Ik vond de les Paardengymnastiek enorm interessant en leerzaam. Er werd goed gekeken naar wat het paard (en ruiter) nodig had en hier werden passende oefeningen bij gegeven.


Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen ? Stuur me direct een berichtje !

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.