Jouw ouder wordende paard

Je merkt dat jouw paard ouder wordt en daardoor ook veranderd. Zo heeft hij meer tijd nodig om op te starten en hij word over het algemeen gezien ook wat strammer.

 

Je wilt je paard zo gezond en vitaal mogelijk oud laten worden, en daar kan ik bij helpen !

Extra zorg zorgt net voor dat extra stukje vitaliteit

Juist voor oudere paarden is dat stukje extra zorg erg belangrijk. En wees eerlijk, dat verdienen ze toch ook ?  Het zijn onze maatjes en we willen dan ook dat ze vitaal oud kunnen worden. Die benodigde extra zorg komt voort uit de kwaaltjes die ontstaan bij het ouder worden. Spieren worden sneller stijf en ze krijgen vaak wat last van artrose. Minder beweging zorgt ervoor dat ze veel souplesse kwijtraken. In de praktijk zie ik vooral dat gewone dingen zoals rollen in de paddock ineens een hele opgave wordt. 

Ouder worden als paard

Hoe fijn is het als jouw paard oud kan worden als paard. Daarmee bedoel ik dat hij alle dingen kan doen die een paard graag doet. Denk hierbij aan rollen, rennen, gek doen,en dit alles zonder direct dagen spierpijn te hebben of een blessure te krijgen. Een happy paard wordt over het algemeen fijner ouder dan een paard die beperkt wordt in doen en laten. 


Doelen van de massage bij oudere paarden

De doelen van de massages is om jouw paard lekker te laten ontspannen en te laten genieten van de behandeling en tegelijkertijd de soepelheid van je paard te behouden. Door de massage wordt de doorbloeiding gestimuleerd waardoor huid, spieren en organen worden voorzien van vers bloed. Ook komt het stofje endorfine vrij. Dit is een lichaamseigen pijnstiller wat pijntjes op een natuurlijke manier verzacht en het paard optimaal kan ontspannen.

Ja ! ik wil mijn ouder wordende paard ondersteunen

Stuur me via onderstaand formulier een berichtje en ik neem

zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.