De twijfel of je paard een spierprobleem heeft..

kan vele oorzaken hebben. Je paard heeft wellicht moeite met bepaalde oefeningen of je paard loopt al een geruime tijd niet goed. De dierenartsen hebben je paard al meerdere keren bekeken en die kunnen ook niet echt een duidelijke oorzaak vinden. Ook dan, wanneer de dierenarts geen duidelijke oorzaak kan vinden, is een spierprobleem nog niet uitgesloten. Want uit ervaring en door uitspraken van dierenartsen zelf, weet ik dat zij voornamelijk kijken naar pezen en botten. En dat kunnen we ze ook niet kwalijk nemen want tijdens de opleiding tot dierenarts komt er nu eenmaal nauwelijks iets over de spieren aan bod.

 

Daarom zeg ik altijd, waar het voor de dierenarts ophoud,

gaat het voor mij verder en andersom !

Door dit te weten ontstaan er juist openingen

Openingen waardoor we verder kunnen kijken en de oorzaak wellicht kunnen zoeken in de spieren van je paard. Om te kijken of je paard een mogelijk spierprobleem heeft, is het zaak om de spiergezondheid van je paard duidelijk in beeld te krijgen. Dit doen we door je paard te analyseren in stand, te analyseren in beweging (waar mogelijk) en de spieren worden gecontroleerd op spanningen, blokkades, veerbaarheid en symmetrie.


Door zaken uit te sluiten kun je stappen maken

Ik kan je via de mail niet direct vertellen of de oorzaak een spierprobleem is. Dit kan ik je pas vertellen na het vaststellen van de spiergezondheid door middel van een bodyscreening. Wel kan ik je vertellen dat de ervaring van de afgelopen jaren me hebben geleerd dat blokkades in de spieren de grootste veroorzakers zijn van blessures en ook van bepaalde gedragingen. 

 

Sluit ook een spierprobleem uit & neem contact op !

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.