Ik neem je samen met mijn team graag mee in de wereld van de paardengymnastiek. 

 

 

Tijdens mijn werk als sportmasseuze voor paarden heb ik al veel mensen geholpen met oefeningen die er voor zorgen dat onze paarden soepeler worden door met hun aandachtspunten aan de slag te gaan in de training. 

 

Zo kan iedere eigenaar zelf bijdragen aan een fijn en los lichaam wat de kans op blessures veel kleiner maakt !

 

   Om dit voor iedereen mogelijk te maken is paardengymnastiek nu ook toegankelijk voor jou !

 

 


Stretching is niet alleen effectief maar is ook nog eens erg leuk om te doen ! Spieren kunnen in de training wat verkort raken door o.a. spierpijn. Met de diverse stretch oefeningen maak je de spieren soepel en langer. Zo kunnen worden ze krachtig en soepel. 

 

 

 

Door Stretching toe te voegen aan je dagelijkse routine maak je de spieren soepel en verklein je de kans op blessures !

 


Een soepel paard is niet altijd vanzelfsprekend, maar wel van groot belangWanneer spieren niet soepel en ontspannen zijn kan dit op korte maar ook op langere termijn problemen geven. Denk aan blessures zoals kissing spines, artrose of een peesblessure. Dit komt doordat verkorte/stijve spieren de bewegingen beperken van gewrichten waardoor de beweging wordt beperkt en de slijtage wordt versneld. 

 

 

 

Door o.a. persoonlijke begeleiding, leuke & effectieve oefeningen verpakt in onze GOLD training gaan wij aan de slag voor meer souplesse en een gezond fit lichaam.

 " Het ideale aan paardengymnastiek is dat het in iedere training kan worden toegepast. Het zijn een reeks aan oefeningen die je tijdens het losrijden, uitrijden of gewoon in je training kan meepakken "