Zelf ondersteunend masseren bij een peesblessure

Stappen & Stappen vooruit zetten


 

Heeft jouw paard een peesblessure? dan ben je vast al een lange tijd alleen maar aan het stappen. Je paard springt nog net niet (of in sommige gevallen wel) boven je uit van de opgekropte energie. Constant de onzekerheid. En weer opnieuw een scan in de hoop dat het verbeterd is, en dan vervolgens nog het hele revalidatie traject om opnieuw kracht en conditie op te bouwen. 

 

Het herstel van een peesblessure kost veel tijd en geduld. Je zou willen dat je nog iets extra's kunt doen om je paard te ondersteunen en op die manier de blessuretijd te verkorten. Ik kan je vertellen, dat kan !


Jij kan je paard nu zelf ondersteunen 

& de blessure tijd verkorten !

Massage stimuleert het

lichaamseigen herstellend vermogen 


Massage werkt niet alleen fijn en ontspannend, maar de wetenschap heeft bewezen dat het zeer effectief in te zetten is op verschillende vlakken. Zo stimuleert een massage de doorbloeding van organen, spieren, gewrichten enzovoorts. Een optimale doorbloeding is essentieel voor de toevoer van zuurstof en voedingsmiddelen plus het is de weg om de afvalstoffen af te voeren. 

 

Ook zorgt massage ervoor dat hormoon Endorfine vrij komt. Endorfine is een lichaamseigen pijnstilling dat alle ongemakken op een natuurlijke manier verzacht. Massage stimuleert de bloedsomloop in het paardenbeen. De aderen worden hierbij mooi zichtbaar.Inhoud van de training


De training bestaat uit diverse video's met de volgende onderwerpen:

 

  • De belangrijkste doelen van een massage bij een peesblessure
  • De anatomie van het paardenbeen, de spieren en de pezen
  • Voelen en analyseren van de spieren en de spiertonus
  • Het geven van een volledige beenmassage
  • De belangrijkste do's en dont's  bij een peesblessure


Ja Ik wil beginnen met de online training !

 Super dat je wilt beginnen met deze mooie training waarbij je zelf leert hoe je bij kunt dragen aan het herstel van de peesblessure.

 

Je kunt deze training direct boeken voor slechts € 150,-. Dit doe je door onderstaand formulier in te vullen. Via de mail ontvang je de verdere informatie en betaalinstructies. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.