Paardenmassage is niet meer nieuw in de paardenwereld, maar misschien wel voor jou. Dan kan ik me goed voorstellen dat je vragen hebt. Omdat ik je zo goed mogelijk wil helpen heb ik vragen die veel aan mij gesteld worden uitgeschreven om je meer duidelijkheid te geven over de massage en over mijzelf. Als je zelf nog vragen hebt die er niet bijstaan heb je de mogelijkheid om onderaan de pagina je eigen vraag te stellen. Ik zal mijn best doen om je vraag dezelfde dag nog te beantwoorden! 

Is een massage alleen voor sportpaarden?

Nee zeker niet. Jong, oud, recreatie, dressuur, of springpaard, ieder paard kan baat hebben bij een massage. Sportmassage is een massage die dieper gaat dan alleen de ontspanning. Sportmassage is gericht op het vinden en oplossen van spierblokkades in vrijwel iedere vorm. Deze spierblokkades worden opgelost doormiddel van diverse massagetechnieken zodat je paard optimaal en zo vrij mogelijk kan bewegen.  

Hoe weet ik of mijn paard een spierblokkade heeft ?

Om te weten of je paard een spierblokkade heeft is kijken en voelen heel belangrijk. Jij kent je paard als de beste en daardoor kan jij als geen ander voelen wanneer je paard veranderd. Heeft je paard plots moeite met een bepaalde oefening ? Heeft hij een duidelijke voorkeurhand ?  of loopt hij al een tijd niet helemaal lekker en weet jij (en misschien de dierenarts) niet waar het vandaan kan komen? Dan is de kans heel groot dat er ergens een blokkade in een spier zit waardoor de beweging beperkt wordt. 

 

Voor iedere beweging zijn spieren nodig. Bij een buiging worden spieren verkort en aan de andere kant op lengte gebracht. Een blokkade in de spier beperkt het op lengte komen van de spier. Je paard zal daarom mogelijk sterker worden om te voorkomen dat die spier langer wordt. Het langer worden van een spier met blokkade is pijnlijk. 

Is 1 massage voldoende om mijn probleem op te lossen ?

Dat ligt geheel aan jouw paard en de spierblokkades die eventueel aanwezig zijn. Spierblokkades zijn te meten aan spierspanningen. Hoe hoger de spierspanningen, hoe langer het duurt om deze te neutraliseren. Hoe vroeger je aan de bel trekt, hoe eerder je paard de spierspanningen geneutraliseerd is en hoe eerder je paard weer fijner loopt. 

 

Bij de eerste visite zal ik het paard uitgebreid analyseren. Aan de hand van deze analyse kan ik vertellen hoeveel massagebehandelingen aan te raden is om de blokkade goed aan te pakken.

Wat kan ik verwachten bij een massagebehandeling ?

Iedere massagebehandeling begint met een uitgebreid onderzoek. Hierbij bekijk ik je paard in stand en in beweging. Ik controleer ook op de symmetrie van het lichaam en de spierspanningen. Aan de hand van deze uitslagen kan een plan worden opgesteld om de eventuele blokkades te verhelpen en je paard meer bewegingsvrijheid te geven. 

 

De massages zijn allen gericht op ontspanning omdat ik in de praktijk heb gezien dat wanneer een paard hersteld, je beter de blokkades aan kunt pakken en dus meer resultaat bereikt. 

 

Na de massagebehandeling krijg je effectieve oefeningen mee die je kunt gebruiken om de souplesse bij je paard te behouden.

Is preventieve massage aan te raden ?

Voorkomen is beter dan genezen en dat is ook zeker voor de spieren zo. Je paard beweegt door de spieren. Door te zorgen dat de spiergezondheid goed is, kunnen kleine blessures zoals een kreupelheid, maar ook grotere blessures zoals kissing spines of een peesblessure worden voorkomen. 

 

Met de preventieve massage kunnen kleine veranderingen in de spieren worden opgemerkt en direct worden verholpen. Dit samen met de oefeningen die ik je meegeef aangepast aan jouw paard, zorgen we samen ervoor dat je paard in topconditie blijft !

Wat bied je anders dan anderen ?

Wat ik van veel klanten hoor is dat mijn diepe kennis over de gezondheid en biomechanica mij erg onderscheidend maak. Ik kijk altijd naar het totale plaatje. Ik kom niet alleen om simpelweg te masseren maar wil echt gaan voor een topresultaat! Ik ben er namelijk van overtuigd dat alles een connectie heeft met elkaar, en als ergens een verbinding mist zul je altijd tegen zaken aan blijven lopen of zal de spanning in de spieren steeds terug komen. 

 

Ook helpt mijn Paraveterinaire kennis erg mee tijdens de revalidatie van blessures. 

 

Ik houd niet van poespas en onbegrijpelijke zaken. Ik houd van helderheid en openheid. Ik denk dat dat de sleutels zijn naar het succes van de behandelingen. 

Heb je nog een andere vraag ? Stel hem hieronder !

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.